Barcelona och Atlético Madrid vann enkelt tidigare på lördagen.

På kvällen gav Real Madrid titelkonkurrenterna svar på tal.

Real Betis kördes över med 6–1 på bortaplan.

Efter tre raka kryss är Real Madrid tillbaka på vinnarspåret.

Borta mot Real Betis blev det verkligen proppen ur och en promenadseger på Estadio Benito Villamarín i Sevilla.

Målskyttet inleddes redan i den fjärde minuten när Raphael Varane nickade in Toni Kroos frispark.

Och matchen kändes avgjord redan i halvtid när ledningen hade utökats till 4–0 efter mål från Karim Benzema, Marcelo och Isco.

Ronaldo fick sista ordet

Alvaro Cejudo hann tidigt i andra halvlek sticka emellan med ett tröstmål för Real Betis men särskilt spännande blev det aldrig.

Isco höll sig framme även i den 63:e minuten och placerade snyggt in sitt andra mål för kvällen i krysset.

Sista ordet skulle dock gå till en viss Cristiano Ronaldo som med tio minuter kvar blev helt fri och placerade in slutresultatet till 1–6.

Sevilla med i toppen

Real Madrid svarade därmed upp på bästa sätt efter att Atletico Madrid tidigare under dagen förnedrat Granada med 7–1 hemma på Vicente Calderon.

Även Barcelona vann enkelt under lördagen med 4–0 mot Deportivo de La Coruña.

Den förväntade topptrion har dock sällskap av ett fjärde lag i toppen som parkerar på tredje plats efter åtta omgångar. Sevilla besegrade tidigare i dag Leganes med 3–2 och är bara en poäng efter Real och Atlético i toppen.