Tvåsiffrig Västerås-kross mot Sandviken

Uppdaterad 2016-11-10 | Publicerad 2016-03-03

Han gjorde tre mål i SM-finalen mot Sandviken förra året.

I kväll, mot just Sandviken, gjorde han det igen.

Jonas Nilsson gjorde tre av målen för sitt Västerås, när man vann med 11-3 (!) och kopplade grepp om semifinalen.

– Det går inte att snacka bort, säger Jonas Nilsson.

Det var giganternas kamp på ABB Arena Syd mellan Västerås och Sandviken. De båda lagen möttes i SM-final förra året, då vann Västerås med 6-4.

Sandviken, som spelar semifinal för det 22:a året i följd, inledde matchen bäst, man spelade lugnt och bollsäkert mot ett defensivt tryggt Västerås. Det dröjde 20 minuter innan första målet kom, då SAIK:s Linus Forslund drev upp bollen och hittade ut till Patrik Nilsson åt höger. Forslund följde upp sin passning och slog in returen som släpptes på Nilssons skott.

Vände matchen snabbt

Västerås tog efter målet över matchen, och när halvtimmen var spelad kunde Emil Juhlén fånga upp ett täckt skott och placera in kvitteringen.

Bara minuten senare kom ledningsmålet för Västerås, då Tobias Holmberg sköt in en hörna.

Ett chockat Sandviken kunde dessutom se Jonas Nilsson göra 3-1 innan halvtidsvilan.

Just Jonas Nilsson blev stor matchhjälte i förra årets SM-final, då han gjorde tre av målen i Västerås 6-4 vinst, mot just Sandviken.

Och historien skulle upprepa sig i kväll.

Nilsson följde upp sitt 3-1 mål genom att göra både 4-1 och 5-1. Sandviken såg ut som ett slaget lag.

"Det går inte att snacka bort"

Men man gjorde snabbt 5-2 genom Daniel Mossberg, och kort därefter 5-3 genom Erik Pettersson på straff. Närmare än så kom SAIK aldrig.

Västerås malde ner Sandviken och vann till slut med förnedrande 11-3.

– Vi kontrollerar matchen och maler ner dem. Det är jämnt ganska länge men när vi får läge att döda matchen så gör vi det fullt ut. Om de slutar spela skiter vi i, det är skönt att få en bra start.

– 11-3 går ju inte att snacka bort, men vi får vara ödmjuka om att det bara är en match, vi måste vinna tre. Men i dag är vi glada.