Ilska mot VM-boendet: ”Avloppsstank”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Norge och Sverige skulle bo på samma hotell under friidrotts-VM.

Men det norska landslaget checkade ut direkt.

– Rummen var extremt ohygieniska, säger landslagschefen Erlend Slokvik till NRK.

Det norska friidrottslandslaget besök på det tänkta hotellet i qatariska Doha blev väldigt kort. Efter en snabb genomgång kom ledningen fram till att rummen inte höll måttet.

– Det var avloppsstank, mögel i badrummet och rummen var extremt ohygieniska, säger norska friidrottslandslagets chef Erlend Slokvik till NRK.

Norge byter därför hotell och betalar för det, men vill att VM-arrangören ersätter dem för utlägget.

– Det blir en kostnad på några hundratusen om inte arrangören står för det. Men det är en kostnad vi är tvungna att ta, vi ska prestera på topp och detta boende hade utan tvekan påverkat prestationen, säger Slokvik.

Sverige byter inte

Sveriges landslagstrupp kommer däremot inte att byta boende. Kostnaden blir för stor, säger man.

– Vi har inte den ekonomin att vi kan lägga ut så mycket. Alla rum är väldigt enkla och vi jobbar på att det ska bli bra att bo här, säger Karin Torneklint, förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget.

1 av 4
Ezdan hotell i Doha där Sverige bor.

Enligt henne har några rum haft en konstig doft, och två i laget försöker att byta rum.

Det svenska förbundet hade precis som alla andra friidrottsförbund varit i Doha före mästerskapet, bland annat för att utforska boendemöjligheterna, Sverige önskade att bo på ett annat hotell men blev alltså tilldelat Ezdan Hotel, som de nu alltså kommer att bo kvar på.

– Man hade nog en förväntan om att det skulle vara mer av ett lyxhotell. Det står att det är fyra stjärnor men jag hade satt två, sett till standarden, säger Torneklint till TT.

Friidrotts-VM i Qatar pågår från den 27 september till 6 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE