På väg mot VM-titel – kraschade svårt

Av: Anton Johansson, Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Andrew Medichini / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Chloe Dygert var på väg mot tempoguldet på cykel-VM.

Då kraschade amerikanskan svårt och fördes till sjukhus med ambulans.

Nu berättar pappan att Dygert har opererats.

Chloe Dygert, 23, ledde vid mellantiden efter halva tempoloppet på cykel-VM när olyckan var framme. Amerikanskan tappade kontrollen på cykeln i en högekurva, körde in i ett räcke och flög ner i en grässlänt.

Dygert vårdades av en stor grupp sjukvårdspersonal innan hon fördes till sjukhus med ambulans. Av blodiga bilder att döma har vänster knä skadats. Dygert ska dock vara vid medvetande och ha pratat med sjukvårdspersonalen.

”Dygert behandlades av tävlingens sjukvårdspersonal och togs till sjukhuset i Imola med ambulans. Hon har bekräftats vara vid medvetande”, skriver det amerikanska cykelförbundet på Twitter.

Genomgått operation

Chloe Dygerts pappa, David, säger senare till cyclingnews att olyckan resulterade i ett djupt hack i lårmuskeln, och ett ligament som har gått av. Han säger också ett 23-åringen har genomgått en operation för reparera såret.

Dygert själv har twittrat om händelsen.

”Jag kommer ihåg att jag tänkte, om jag får tag i cykeln, kan jag fortfarande vinna? Sen kollade jag ner på mitt ben. Tack för lyckönskningar. Jag kommer tillbaka.”

Foto: Andrew Medichini / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Andrew Medichini / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Andrew Medichini / TT NYHETSBYRÅN

Kedjeproblem för Nordén

Lisa Nordén kom på 14:e plats i fjol och hade förhoppningar om en bättre placering i år. Men problem med kedjan ställde till det för svenskan som blev 24:a.

– Jag fick ett kedjehopp och tappade tyvärr mycket tid där. Det blev aggressivt sista biten när jag skulle trycka på, det kanske blev för mycket. Det kändes som om oceaner av tid passerade förbi när jag stod helt still, ett par sekunder kan ju göra en hel del för placeringen, säger hon till SVT Sport.

Loppet vanns av Anna van der Breggen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN