”Marquez förstör vår sport”

Stort bråk mellan mästarna efter kollisionen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tuff körning, en kollision och ett rejält straff skapar oro i MotoGP.
Nu får dessutom världsmästaren Marc Marquez hård kritik.

– Han körde medvetet in i mig, hävdar Valentino Rossi
Marc Marquez och Valentino Rossi kolliderade i Argentina.

Marquez hade en tuff start på Argentinas GP, han hade en bestraffning som gjorde att han halkade ner till plats 19 och där började han sin tuffa körning mot toppen. Han var först inblandad i en situation med Aleix Espargaro och på det 20:e varvet körde han om Valentino Rossi i kamp om plats sex.

I kurva 13 satsade han allt, träffade Rossi och tryckte ut den tidigare mästaren i gräset. Rossi föll och även om han kunde resa sig upp blev det inga poäng för italienaren.

– Han har förstört vår sport. Han har ingen respekt för sina motståndare. Aldrig. I dag körde han in i fyra konkurrenter och det var medvetet, inget misstag. Han kör in för snabbt i kurvan och kan aldrig någonsin klara den och då kör han in i mig. Att jag ramlar gör honom bara ännu gladare, skäller Valentino Rossi på presskonferensen efter loppet.

– Jag vet att han höjer nivån, men han är inte rättvis, inte aggressiv utan han spelar ett fult spel.

”Marc betedde sig riktigt illa”

Marquez gick i mål som femma, men straffades med ett tidstillägg - vilket gjorde att även han slutade utanför poängen. Tävlingen vanns av Cal Crutchlow
Men efterspelet handlade inte om segraren utan enbart om Marquez.

– Marc betedde sig riktigt illa i dag. Han gjorde många olika misstag och gjorde allt som han inte skulle göra, säger Andrea Dovizioso.

Marc Marquez själv ser ingen skuld utan hävdar att det var ett misstag.

– Det var absolut inte medvetet, jag har aldrig någonsin kolliderat med någon och hoppats att han ska krascha, säger Marquez.

– Jag gjorde inget galet mot Valentinio, det var helt enkelt svåra förhållanden på banan det såg man också vid andra tillfällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE