Edsbyn till semifinal - men Västerås knep sista halmstrået

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYR N
Arkivbild

Bollnäs fick ingen revansch mot Edsbyn.

Den regerande mästaren vann i kväll och är klart för semifinal efter 3–0 i matcher.

Västerås tog sista chansen mot Villa Lidköping - vann hemma med 7–1.

– Det gnistrade verkligen i omklädningsrummet innan matchen, säger tremålsskytten Ted Bergström till Bandypuls.

Det var stor dramatik och en hel del ilska när Edsbyn vann SM-finalen mot Bollnäs med 3–1 på Tele2 Arena i fjol. Det blev dock ingen riktig spänning när lagen drabbades samman i kvartsfinal den här säsongen.

I kväll säkrade Edsbyn 3–0 i matcher efter att ha vunnit med 8–3.

”Det känns jävligt tråkigt”

Hemmalaget fick en bländande start med mål genom Oscar Wikblad efter två minuter. I halvtid hade Edsbyn 3–0. När sedan Tuomas Määttä gjorde 4–0 tidigt i andra halvlek var det definitivt över för Bollnäs.

– Det känns jävligt tråkigt, så är det alltid när det tar slut. Vi gick all in idag, det är stor skillnad mot söndag, vi släppte på alla bromsar och gick mer samlat och rakt. Vi har kanske krånglat för mycket tidigare, idag gör vi en av säsongens bästa matcher men vi räcker ändå inte till, säger Bollnäs Per Hellmyrs till Bandypuls.

Hellmyrs tror att moderklubben Edsbyn vinner SM-guld.

– Jag tror det här gänget tar det. Jag har svårt att se ett lag ta dem i bäst av fem matcher och i en final så vet man, och de vet också, att de är jobbiga. Jag tror de tar hem det, säger han.

Västerås tog sista chansen

Västerås tog sista chansen mot Villa Lidköping. Den kvartsfinalserien lever fortfarande efter att Västerås vunnit hemma med 7–1.

– En tuff match, mer fysiskt från vår sida i alla fall. En hög intensitet på matchen och vi hanterade det fantastiskt bra. Vi puttade in den där energin och det gnistrade verkligen i omklädningsrummet innan, säger Västerås Ted Bergström, som gjorde tre mål i matchen.

Men Villa Lidköping får en ny möjlighet att avgöra serien på hemmaplan på fredag. Västerås spelade tre raka finaler - 2014, 2015 och 2016. Men i fjol missade man som sagt finalen.

Publicerad: