Skandalboxaren kommer till Sverige

Av: Pelle Strandman

Publicerad:

Boxas i förmatch till Mikaela LaurénKlara Svensson

Han har spottat motståndare i ansiktet och startat slagsmål på presskonferenser.

Nu kommer den engelske skandalboxaren Dereck Chrisora till Sverige för att gå en fajt på Hovet.

– Ibland måste du ge din motståndare en örfil, säger tungviktaren till Viasat Sport.

Det har kallats den största och mest prestigefyllda matchen i svensk damboxning genom tiderna. På lördag kväll gör Mikaela Laurén och Klara Svensson upp inför storpublik på Hovet i Stockholm.

Men åskådarna lär inte behöva vänta ända till kvällens huvudnummer innan det hettar till i arenan.

Nu står det nämligen klart att Stockholm gästas av ingen mindre en den brittiske tungviktsboxaren Dereck Chrisora som ska gå en förmatch mot bosniern Drazan Janjanin.

"Måste sätta dem på plats"

Under fredagen anländer den skandalomsusade engelsmannen för invägning. Chrisora är sedan tidigare förutom sina färdigheter som tungviktsboxare mest känd för sina upptåg utanför ringen.

Han har bland annat örfilat Vitalij Klitjko och spottat vatten på ukrainarens bror, Wladimir, inför en matchpresentation.

Och så sent som i maj startade han ett bråk under invägningen inför matchen mot bulgaren Kubrat Pulev.

– Det är boxning, mannen. En del av spelet helt enkelt. Ibland måste du ge din motståndare en örfil. Det är likadant på gatan, om någon inte respekterar dig så måste du vara redo att sätta dem på plats, säger Chrisova till viasatsport.se och berättar vad publiken på Hovet kan förvänta sig i mötet med Drazan Janjin:

– De kan förvänta sig en bra och explosiv fight! Den här killen kommer att hamna i trubbel. Jag är inte intresserad av att vinna på poäng, utan det kommer att bli en brutal knockoutseger för mig.

"Mikaela får en svår fight"

År 2012 gick Chisora en hel match mot Vitalij Klitjko. som var dåvarande WBC-mästaren i tungvikt, utan att gå i mattan – men förlorade ändå.

Mot Kubrat Pulev blev det en ny förlust i våras. Med andra ord måste det till en seger för att han ska få gå titelmatcher i fortsättningen.

– Man är aldrig bättre än sin senaste match, så jag har mycket att bevisa. Jag är redo för krig och kommer slå huvudet av den här killen.

Chisora har samma tränare som Mikaela Laurén, CJ Hussein, och tror starkt på svenskan. Han tror dock att hon kommer få det tufft mot Klara Svensson.

– Det är en bra tjej, men hon har en svår fight. Hon måste kunna kontrollera sina känslor. Jag ser fram emot att vara en del av den historiska galan, säger han till Viasat Sport.

Se matchen 19.00 på lördag i Viaplay/Viaplay fighting!

Publicerad: