Efter succén – Ymer tar jättekliv på rankningen

Publicerad 2022-08-08

Mikael Ymer i segermatchen mot förra världsettan Andy Murray i Washington förra veckan.

Efter semifinalplatsen i Washington i förra veckan klättrar svenske tennisstjärnan Mikael Ymer rejält på ATP-rankningen, från 115:e till 77:e plats.

Den 23-årige svensken tog flera fina skalper på sin väg till semifinalen. Bland annat slog han ut förre världsettan Andy Murray, nu rankad 50:e, den ryske 36-rankade Aslan Karatsev och den 46-rankade finländaren Ruusuvuori.

I semifinalen blev dock australiern Nick Kyrgios för svår och vann i två raka set: 7-6, 6-3.

Den hetlevrade Kyrgios gick sedan vidare och spelade hem hela turneringen efter finalseger mot japanske Yoshihito Nishioka. Siffrorna mot den 96-rankade Nishioka blev 6-4, 6-3.

Kyrgios klättrar också rejält

Liksom för Mikael Ymer betydde framgången i Washington att även Nishioka tog ett stort steg på rankningen, från plats 96 till 54.

Och även segraren Kyrgios, som inte förlorade ett servegame under hela turneringen på sin väg fram till finalseger, avancerade på rankningen. Australiern plockade 26 platser och är nu rankad 37 i världen.

ATP-rankningen toppas fortfarande av Daniil Medvedev , Ryssland, före tysken Alexander Zverev och spanjoren Rafel Nadal.

Ymer har som bäst varit rankad 67 i världen, i början av 2020.