Västerås guldtränare ny förbundskapten

Av: TT

Publicerad:
Michael Carlsson. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Michael Carlsson. Arkivbild.

SPORTBLADET

Förre storspelaren Michael Carlsson, 46, ersätter Svenne Olsson och blir ny förbundskapten för bandylandslaget.

Uppdraget: Göra Sverige världsledande igen.

"Det är en tuff och härlig uppgift, och det känns som rätt läge för mig nu. Jag har alltid velat ha det här jobbet och är väldigt sugen, det här blir en kick för mig", säger Carlsson i ett pressmeddelande.

Sverige har bara ett guld (2017) på de sju senaste turneringarna. Senast, på hemmaplan i Trollhättan i februari, tappade Sverige en tvåmålsledning och förlorade finalen mot Ryssland efter förlängning.

"Vi ska jobba med att få mer vinnarmentalitet i oss. Vi får inte bli passiva i något skede, och vi ska säkerställa att vi är minst lika bra som ryssarna i den fysiska delen. De har oftast varit bäst när det gäller, och nu ska vi göra allt för att åter bli världsledande", säger Per-Anders Gustafsson, ordförande i förbundets landslagskommitté.

”Tycker om att luras”

Michael Carlsson har på fem säsonger fört Västerås SK till två SM-guld och tre finaler. Han kommer fortsätta som tränare i VSK parallellt med förbundskaptensjobbet.

Som assisterande förbundskapten får han Sandvikens tränare Joakim Forslund.

"Jag är offensivt lagd och vill stå för en positiv, attraktiv, bandy. Jag tycker om att luras lite, och vill vinna det mentala spelet. Jag känner mig lugn och trygg i rollen, och vi ska göra allt för att det här ska bli bra", säger Michael Carlsson.

Redan veckan som kommer presenterar Carlsson sin första trupp. Nästa VM spelas i Irkutsk, Ryssland, 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN