Svensken skäms: ”Är tragiskt för idrotten”

Om han bott kvar i Arkhangelsk hade han tvingats uppleva en skandalmatch med 20 självmål.

– Det är tragiskt för idrotten, säger 41-åringen.

Vodnik vill undvika mästarlaget Jenisej i det kommande slutspelet och det blev mer än uppenbart i hemmamötet med Bajkal Energy, som inte heller var intresserat av att vinna.

Följden? Efter en matchupptakt som påminde om allmänhetens åkning inledde Oleg Pivovarov en självmålsfest det kommer att talas länge om.

Matchen hade pågått i 22 minuter när han, som spelade VM för Kazakstan, gjorde tre mål på sin egen målvakt.

Åtta självmål på sju minuter

Bajkal Energy, från Irkutsk, svarade då med att göra nio självmål på kort tid, rapporterar AP.

Men Pivavarov, nyförvärv från Kirov-klubben Rodina, hade bestämt sig för att få sista ordet – och det fick han.

Under matchens avslutande sju minuter gjorde den 28-årige anfallaren ytterligare åtta mål i egen bur. Bajkal Energy vann alltså med 11–9, efter uteslutande självmål.

Anders Svensson, Edsbyns landslagsmeriterade målvakt, spelade för Vodnik så sent som förra säsongen.

– När man ser sådant här är man ganska glad att man är tillbaka i Sverige. Det är sjukt. Jag har aldrig sett något liknande, säger han till Sportbladet.

Riskerar straffas

Nu riskerar båda lagen kännbara straff, säger ryske förbundsbasen Boris Skrynnik till nyhetsbyrån Tass.

– Att agera så för att slippa ett lag... Det är tragiskt att det ska vara så på den nivån, säger Anders Svensson.