Ola Toivonen bakom bortasegern – i nya mittfältspositionen

Publicerad 2012-02-17

Ola Toivonen firar sitt mål.

PSV Eindhoven-tränaren Fred Rutten flyttade ner Ola Toivonen på mittfältet.

Ett genidrag visade det sig. Efter bara elva ­minuter nätade svensken i PSV:s 2–1-seger mot ­Trabzonspor.

Ola Toivonen har gjort 12 ligamål som forward i PSV Eindhoven, men när laget åkte till Turkiet för att möta Trabzonspor valde tränaren Fred Rutten att testa svensken som mitt­fältare.

Men det var inget som hämmade målproduktionen för Toivonen. I den ­elfte minuten klev han in i straffområdet och tog emot en djupledsboll.

”Spelade modigt”

I samma ögonblick ­passerade han en försvare och kunde snyggt placera in bollen till höger om Trabzonspor-målvakten.

Matchen slutade 2–1 och holländarna har nu goda chanser för avancemang till åttondelsfinal.

– Vi spelade modigt, nu har vi stora chanser att gå vidare, säger Rutten till holländska Telegraf.