Fridolina Rolfö ut i tårar mot USA

Publicerad 2016-08-12

Snöpligt slut i stormatchen för anfallstalangen

Hon var tillbaka efter en jobbig skadeperiod och har fått stort förtroende av Pia Sundhage i mästerskapsdebuten.

Men nu kan Fridolina Rolfös OS vara över. 22-åringen firade segern mot USA på kryckor.

– Det var en rejäl smäll, säger landslagsläkaren Mats Börjesson till TT.

Anfallstalangen Fridolina Rolfö har dragits med flera skador under karriären vilket bland annat gjorde att hon missade fjolårets VM.

Men i år har Linköpingsspelaren tagit sig tillbaka – och i OS har hon fått stort förtroende av Pia Sundhage.

I kvartsfinalen mot USA tog Rolfö, precis som i gruppspelsmatcherna, plats i startelvan.

Över efter 15 minuter

Men redan efter 15 minuter var matchen över för 22-åringen. Hon satte i foten i planen i en konstig vinkel och kunde inte ta sig av planen på egen hand.

Det stod tidigt klart att Rolfö inte kunde fortsätta matchen och hon föll i tårar på bänken.

Lagkamraten från Linköping, Stina Blackstenius, byttes in i Rolfös ställe – och stod för ett fint inhopp.

Supertalangen satte ledningsmålet 1-0 i andra halvlek men USA lyckades senare kvittera.

Men efter ett straffdrama lyckades Sverige skrälla sig till semifinal.

Rolfö firade avancemanget på kryckor med en hårt lindad högerfot. Anfallaren röntgas innan något mer besked om hennes status kommer.