Westberg missar EM: ”Privata skäl”

Av: Erik Avebäck, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Nästa vecka börjar EM i handboll för damer.

Nu kommer beskedet att Johanna Westberg missar mästerskapet på grund av privata skäl.

– Det känns förstås jättetråkigt, säger hon i ett pressmeddelande.

Handbollslandslaget samlas på tisdagen för förberedelser inför EM-slutspelet i Frankrike.

Men det blir utan Johanna Westberg – som lämnar återbud av privata skäl.

– Det känns förstås jättetråkigt att inte kunna åka med till EM och spela för Sverige, något jag verkligen hade sett fram emot. Den här gången måste jag dock tacka nej av privata skäl. Jag kan tyvärr inte gå in mer i detalj i dagsläget och hoppas att det respekteras, säger den 28-åriga vänsternian i ett pressmeddelande.

”Började nästan gråta”

Westberg ersätts av Mikaela Mässing som landslagsdebuterade i somras under en turnering i Sydkorea. Hon spelar för SHE-ledaren H65 Höör sedan 2014 – och blev tagen när hon kontaktades av förbundskaptenen.

– Jag började nästan gråta när jag fick beskedet, jag trodde att Henrik (Signell) skämtade. Givetvis är jag väldigt glad och stolt över att få spela ett mästerskap för Sverige, vilket alltid varit en dröm, säger Mässing.

Förbundskaptenen Henrik Signell säger att landslaget nu ska göra det bästa de kan med den tillgängliga truppen.

”Respekterar beslutet”

– Det är tråkigt att tappa en nyckelspelare och glädjespridare så här kort innan mästerskapet, men vi respekterar naturligtvis Johannas beslut. Nu ska vi göra det bästa vi kan med den trupp vi har och jag ser fram emot att samlas med laget i morgon, säger han och fortsätter:

– Mikaela (Mässing) är en spelare som har ett internationellt snitt och som har ett mod och ett skott som imponerar. Hon har förutsättningarna för att prestera i ett landslag.

Sverige möter Danmark i premiären den 30 november. Därefter står Serbien och Polen på tur i gruppspelet.

Publicerad:

LÄS VIDARE