Publicerad:
Uppdaterad:

GW om Northug: Den här gången hamnar han i finkan

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Leif GW Persson gästade Nyhetsmorgon i TV4 för att kommentera Petter Northugs senaste skandal.

Där spekulerade han i vilket straff norrmannen kan få.

– Den här gången tror jag att han riskerar att åka in i finkan rent fysiskt, säger ”GW”.

Leif GW Persson gästade Nyhetsmorgon i TV4 på onsdagsmorgonen för att ge sina synpunkter om Petter Northug efter fortkörningen och kokainskandalen.

Northug greps i Norge efter att ha kört i 168 km/h på en 110-väg. Förutom att klargöra vad som gäller rent lagmässigt, berättade ”GW” vad han tror kan bli påföljden för norrmannen efter skandalen.

– Man kan åka in i finkan om man överträder hastighetsbestämmelserna på det där viset. Man får ju heller inte glömma bort hans historik, han har ju varit inblandad i liknande saker tidigare.

Foto: Heiko Junge / TT

Hade blivit samma konsekvenser i Sverige

2014 dömdes Northug till fängelse och böter efter att ha kört rattfull och kraschat sin bil i Trondheim. Då avtjänade han straffet i fotboja och slapp fängelse. Något som ”GW” tror påverkar straffet den här gången.

– Den här gången tror jag att han riskerar att hamna i finkan rent fysiskt. Hade han varit svensk idrottsman och gjort det här i Sverige hade konsekvenserna varit samma vill jag påstå.

GW förklarade också varför det är möjligt i Norge att göra husrannsakan efter ”bara” en fortkörning. Det var nämligen vid husrannsakan polisen fann kokain i Northugs hem.

”Bra blank på ögonen”

– Det är ett så kallat tvångsmedel i Norge, då kan man gå in i bostaden eller bilen. Det måste ha förekommit ett brott som kan ge fängelse och i det här fallet så har man tillräckligt mycket underlag på den punkten.

Att polisen bedömer Northug som drogpåverkad vid gripandet är inget som förvånar ”GW”.

– Går man in i hemma hos honom då tycker man att han är bra blank på ögonen och frånvarande, säger ”GW”.

– Sammantaget tror jag, med tanke på hans historia, att det inte var något svårt beslut att ta.

Northug är programledare för TV4:s ”Sverige mot Norge” som är ska sändas på kanalen i vinter och TV4 har tidigare bekräftat att man tänker sända programmet som planerat.

Foto: Maja Suslin/TT

SPELTIPS: Europatipset i sista stund: Se expertens skrällar och spikar


Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: