Hahl avgjorde i ”sudden”

Riku Hahl avgjorde.

Frölunda vann prestigemötet borta mot HV 71 med 3-2 efter förlängning.

Men tränare Ulf Dahlén var inte nöjd.

Flera onödiga utvisningar gjorde att Frölunda tappade 2-0 till 2-2 i slutminuterna.

Åtta raka matcher utan mål. Sen slog finländske Riku Hahl till mot HV 71.

Två gånger dessutom. Det andra avgjorde matchen i förlängningen för hans Frölunda.

Matchen inleddes i hög fart där två skickliga lag bjöd upp på rejäl kamp. Frölunda inledde målskyttet efter en mållös första period.

Blomdahl spräckte nollan

1-0 kom genom rivjärnet Patric Blomdahl i den andra perioden.

Tidigt i den tredje perioden lossnade det även för Riku Hahl.

Hahl gjorde sitt första mål efter åtta matcher utan nätkänning. Då trodde många att Frölunda skulle vända västerut med tre poäng.

Stark HV-spurt

Men hemmalaget fortsatte att skapa chanser mot en storspelande Johan Holmqvist.

Och man fick utdelning till slut. Med mindre än fem minuter kvar reducerade Kris Beech.

2-2 kom sen i spel 5 mot 3. Målskytt Teemu Laine.

Laine drog sen på sig en utvisning i slutet av matchen. En utvisning som ledde till Riku Hahls segermål i förlängningen.

– Det var skönt att få två poäng, sa Frölundas Johan Holmqvist till Canal+ efter matchen.