Hellmyrs ordnade oavgjort i derbyt

Publicerad 2015-12-11

Här är kvällens resultat

Per Hellmyrs.

Med ett mål i slutminuten såg Per Hellmyrs till att hälsingederbyt mellan Bollnäs och Edsbyn slutade oavgjort.

Hellmyrs var också den som gav hemmalaget ledningen i matchinledningen, men därefter vände Edsbyn på matchen och med mindre än 20 minuter kvar att spela ledde gästerna med 4–2. Men Bollnäs gav inte upp och kom tillbaka starkt i andra halvlek.

Oskar Nilsson reducerade efter en riktig drömträff i den 78:e minuten och på tilläggstid ordnade Per Hellmyrs kvitteringen när han snirklade sig igenom Edsbyns försvar och rullade in 4–4.

■ ■ ■

Hammarby var på jakt efter sjätte raka tvåpoängaren, men fick nöja sig med halva utdelningen i bortamötet mot Kalix. Matchen slutade 3–3 sedan hemmalaget varit i ledningen både med 2–0 och 3–2. Hammarby kvitterade i den 56:e minuten genom Kasper Milnerud.

Elitseriens målfarligaste spelare, Sandvikens duo Christoffer Edlund och Erik Pettersson hade en kul kväll i bortamatchen mot Broberg-Söderhamn. Edlund gjorde fem mål och Pettersson fyra när Sandviken vann med 9–5.

En annan av seriens giftigaste spelare, Villa-Lidköpings David Karlsson, var också på målhumör. Villa ledde bortamatchen mot Kungälv i paus med 4–0 och då hade David Karlsson gjort alla fyra målen. Villa vann till slut med 5–2.

Sirius lyckades inte ta poäng av gästande Vetlanda, som vann med 4–2. Tabelljumbon Gripen föll hemma mot Vänersborg, 1–5.