Handboll

Lukas Sandell har corona – Linus Persson ersätter

Sverige har nu sex spelare i karantän

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Corona fortsätter gäcka det svenska EM-laget i handboll.

Lukas Sandell har testst positivt och missar resten av EM.

Linus Persson ersätter.

Sverige möter Frankrike i semifinalen i morgon.

EM-semifinal mot Frankrike i morgon.

Då har Sverige drabbats av ett nytt coronabakslag.

Högernian Lukas Sandell har testat positivt och kommer att missa resten av EM.

Men här har Sverige en stark ersättare i högernian Linus Persson, som gjorde succé vid VM-silvret i fjol innan han fick lämna mitt i den turneringen med en hjärnskakning. Persson missade sedan OS med en skada. I höst har Frankrike-proffset haft vissa skadebekymmer och han skulle dessutom bli pappa i början av januari vilket gjorde att han var mindre aktuell för EM.

– Det blir ombytta roller från förra året och jag ser fram emot att komma till Budapest, även om jag lider med Lukas. Jag har kunnat träna på bra hemma och är känner mig i bra form och ser fram emot att möta Frankrike i morgon, säger Persson, som ansluter i natt, till landslagets hemsida.

Ytterligare fem spelare isolerade

Glenn Solberg:

– Det är nya besked och förutsättningar dagligen och vi försöker påverka det vi kan och inte lägga onödig energi på det vi inte kan göra något åt. Men självklart hade vi kunnat ha alla spelare att välja mellan.

Sverige har ytterligare fem spelare i karantän just nu. Andreas Palicka och Felix Claar är isolerade sedan tidigare i Bratislava.

I Budapest är också Niclas Ekberg, Hampus Wanne och Daniel Pettersson isolerade. Alla tre har varit smittade i samband med EM men friskförklarats. De har fått utslag på sina test från i går och i väntan på besked från Europeiska Handbollförbundet är de isolerade.

– Gällande de här fem kommer vi inte få något besked i kväll, utan tidigast i morgon förmiddag, meddelar presschefen Daniel Vandor.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Lukas Sandell.
Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: Gottfridsson är nu en av de bästa genom tiderna

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll