Alexander Isak

Isak och Kulusevskis löfte: Visar vad vi kan bli i framtiden

Av: 

Linn Nordström

Michael Wagner

SPORTBLADET

Alexander Isak och Dejan Kulusevski hyllas efter segern mot Spanien.

Efteråt lovade den nya stjärnduon ännu mer.

– Vi visar mot Spanien vad vi går för och vad vi kan bli i framtiden, säger Alexander Isak.

Inför en lyrisk hemmapublik på 16 901 personer visade Sveriges nya anfallsduo upp sig på Friends Arena i landslagets tunga seger mot Spanien. I sin tredje match tillsammans hittade Isak och Kulusevski varandra på planen, öppnade ytor för varandra och noterades både för mål (Isak) och assist (Kulusevski).

– Vi har haft lite tid ifrån varandra efter EM och kommer tillbaka med ny energi. Jag tycker att vi gör det otroligt bra. Vi visade vad vi går för och vad vi kan bli i framtiden, säger Alexander Isak när duon mötte media vid midnatt efter segern.

Anfallstalangerna startade bara tillsammans i Sveriges förlustmatch mot Ukraina i EM. En match som båda erkänner fanns med som bränsle när de startade tillsammans igen mot Spanien.

– Man har varit lack nu i några månader. Det fanns frustration kvar innan men inte nu efter, säger Dejan Kulusevski, 21.

”Alexander är bra på allt”

Båda anfallarna fick Betyg: 5 av 5 plus i betyg av Sportbladets panel efter matchen och när duon skulle beskriva varandra var lovorden många.

– Alexander är bra på allt. Bra på kombinera, han är snabb och bra på vinna nickdueller som vi såg idag.

– Dejan är en väldigt väldigt smart spelare, enkel att kombinera med. Jag tycker att vi visade att vi tillsammans är väldigt vassa på kontringar och det var egentligen så vi skadade Spanien mest.

Innan presskonferensen var slut gav talangerna också de svenska fansen hopp om att det finns ännu mer och bättre matcher att vänta från duon.

– Det mesta man behöver är tid tillsammans och med mer tid så kommer det se bättre ut. Det tycker jag att det har gjort också, även om det fortfarande är ganska tidigt, säger Alexander Isak, 21.

– Det ska vara så att bra spelare ska kunna spela tillsammans, den här matchen var det mycket bättre än vad det varit de andra matcherna och då tycker jag ändå att det har varit bra då. Om vi kan bygga vidare på det här så kommer det vara väldigt kul att spela, säger Kulusevski med ett leende.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Alexander Isak

LÄS VIDARE

Svenskt drömläge efter skrällsegern

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexander Isak

Dejan Kulusevski

VM-kval i fotboll

Herrlandslaget i fotboll