Ryssland vann med 4-2 - men ett fall framåt

MOSKVA

Rysslands bandyvärldsmästare var återigen för starka för det svenska landslaget.

Dagens 2-4 i "lilla VM" i Archangelsk var ändå en förlust med mersmak.

- Vi spelade riktigt, riktigt bra i 45 minuter, säger förbundskapten Kent Hultqvist till TT.

Så länge hade Sverige nämligen 2-0 mot hemmalaget, som också var nära att få släppa in ett tredje mål. Men i stället för svensk seger så vände Ryssland med fyra snabba mål under matchens sista tolv minuter.

- Vi blev lite övermodiga och slutade jobba tillsammans - och då går det snabbt mot ryssarna. Men fram till dess hade vi bra tryck och bra kontroll på matchen, analyserar Hultqvist.

Bra mittfält

Stefan Erixon gjorde 1-0 i första halvlek och Anders Östling fyllde på med tvåan strax efter paus. För Ryssland, som i "lilla VM" saknar två av sina främsta spelare - Sergej Lomanov Jr och Andrej Solotarjov - på grund av skador, så gjordes målen av Ivan Maksimov, Maksim Tjermnych och Sverige-baserade Misja Svesjnikov och Valerij Gratjev.

Förlusten var den första svenska i årets turnering och innebär att det förmodligen blir Ryssland 2 eller Finland i lördagens semifinal. Förbundskapten Hultqvist är ändå mycket nöjd med landslagets insats så här långt. Framför allt har det nya mittfältet imponerat.

- Stefan Söderholm har varit väldigt bra i den defensiva rollen, och även Daniel Liw och Andreas Lindström har skött sig bra, tycker Hultqvist.