Hösflot Kläbo efter Wassbergs kritik: ”Vet inte hur sur han är”

Publicerad:
Uppdaterad:
Wassberg kritiserade Kläbo
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Wassberg kritiserade Kläbo

SPORTBLADET

Johannes Hösflot Kläbo charmade förra säsongen en hel skidvärld med sin speciella åkteknik. Eller i alla fall nästan en hel värld...

Thomas Wassberg är tveksam och säger att han inte tror mycket på den.

– Jag tycker att den fungerar bra. Det var nog lite annorlunda på den tiden han åkte jämfört med i dag, svarar norrmannen.

Johannes Hösflot Kläbo presenterade sig ordentligt för den breda massan under VM i Lahtis i fjol.

Under lagsprinten visade norrmannen prov på en ny, spännande åkteknik då han i stort sett sprang upp för backarna med höga knän.

– Vi har sett den här typen tidigare, mest känd är (Frode) Estil-rycket i Obersdorf-VM och vi har sett Emil Jönsson springa i backarna. Men vi har aldrig sett en åkare som lyfter benen så högt bakom kroppen som Johannes gör, sa NRK:s expert Fredrik Aukland efter tävlingen.

”Ingenting att ha på långa distanser”

Nu har tiden gått och folk har börjat vänja sig vid Kläbo-tekniken. Efter sitt individuella sprintbrons i Lahtis har 21-åringen även tagit tre guld i OS i Pyeongchang samt vunnit den totala världscupen.

Men alla har inte full tilltro till norrmannens spektakulära teknik.

– Jag tror inte mycket på den faktiskt, säger den svenske skidlegendaren Thomas Wassberg till VG.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Johannes Hösflot Kläbo

– Den håller nog på sprint där man åker väldigt kort. Emil Jönsson har gjort något liknande. Men på långa distanser är det ingenting att ha.

Bryr sig inte om ”kritiken”

Nu slår Kläbo tillbaka mot svensken. I en intervju med VG säger han att han har slipat på tekniken i över ett år och att den fungerar bra för honom. Han passar dessutom på att skicka en liten känga till Wassberg.

– Det var nog lite annorlunda på den tiden han åkte jämfört med i dag

VG: Med tanke på dina resultat, är det bara en sur, gammal svensk som säger detta?

– Jag vet inte hur sur han är. Jag har aldrig hälsat på honom, så det är svårt att säga. Men jag kan inte säga något annat än att det har fungerat bra och det är det viktigaste för min del, säger han och fortsätter:

– Det bästa är ju om man går först in i mål och verkligen får till tekniken. Vad han tycker? Det känner jag att jag inte bryr mig om.

Publicerad:

LÄS VIDARE