3-2 mot Häcken i svängig match

Kalmar jublar.

Matchen svängde ungefär som Kalmar FF:s säsong.

Det är andra halvan som gäller för Smålandslaget.

– Vi har fått resultaten med oss och ett lugn i laget, säger Tobias Eriksson om 3-2-segern mot Häcken.

I en match, delvis i allsvenska tabellens ingenmansland, tog Kalmar ledningen på Bravida Arena mot Häcken.

Romario styrde in 1-0 (21) efter fint förarbete av Jonathan Ring och Stefan Larsson. Kalmar hade grepp om spelet, men plötsligt svängde det till hemmalagets fördel.

Deppiga i paus

John Owoeri (straff, 37:e) och 2-1 (45) Emil Wahlström på nick efter finfin hörna av Alexander Farnerud gav Häcken ett klart övertag efter första halvlek.

– Vi var lite depppiga i pausen efter att Häcken hade fått ta över på det sättet efter vår fina inledning, säger Kalmars Tobias Eriksson till CMore.

Men precis som Kalmars allsvenska säsong som kom laget tillbaka starkt under den andra halvan.

Just Tobias Eriksson höll sig framme och forcerade in 2-2 (49) och pigge inhopparen Måns Söderqvist tryckte in 3-2 mellan benen på Häckenmålisen Peter Abrahamsson.

– Vi fick energi efter vår tidiga kvittering i andra halvlek, säger Tobias Eriksson.

Häcken hade mycket av spelet i jakten på en kvittering, men Kalmar stod emot och tog sin femte seger i de sex senaste matcherna.

Fjärdeplatsen nära

Kalmar är tillsammans med Malmö FF formstarkast i allsvenskan och segern mot Häcken tar smålänningarna till sjätte plats i tabellen, med IFK Göteborg på en eventuell viktig (för Europakval) fjärdeplats inom räckhåll.