Rättvis Moraseger mot Modo

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-27

Trögstartade mästare mot ett piggt Mora

Karol Krizan fick nog efter tre baklängesmål och gjorde Harald Lückner sällskap i båset.

Efetr 18 sekunder i den andra perioden var Mora på väg att krossa Modo. 4-0 och inte en tillstymmesle att Modo skulle komma tillbaka.

Men i slutet var Modo var bara en hårsmån från att kvittera. Mora kunde dock redan ut stormen och vinna med 4-3.

- Det går inte att vinna en match om man ger motståndarna ett handikapp på 4-0, sade Modotränaren Harald Lückner efter matchen.

Mora rivstartade med ett lamslaget Modo och redan efter 1.33 gjorde Mikko Kurvinen 1-0 på ett slagskott i nättaket i numerärt överläge. Det snabba ledningsmålet blev ingen väckarklocka för bortalaget och 2-0 till Mora forcerades in av Tomas Skogs. Modospelarna hävdade att pucken aldrig var inne men efter att ha tittat på målreprisen dömde domarna mål.

Många Modoutvisningar

Moda hade fem tvåminutersutvisningar i den första perioden och 3-0 gjorde Mora i numerärt överläge av Anders Bastiansen efter 11.11.

- Vi är inte med i matchen och måste få fart på skridskorna, sade Harald Lückner efter första perioden.

Men någon större fart fick inte Modo utan Mora gjorde 4-0 genom Toni Dahlman efter 18 sekunder på nyinsatte målvakten Michal Zajkowski som ersatte Krizan. Visserligen reducerade Andreas Molinder men utvisningarna fortsatte för Modo. Nyckelspelarna Magnus Wenblom och Niklas Sundström fick 10 minuter var för osportsligt uppträdande och Modo kom aldrig in i matchen så långt.

Modo kom tillbaka

- Som sagt, man vinner inga matcher i utvisningsbåset, sade målskytten Andreas Molinder.

Precis som mot Djurgården i förra matchen började Modo piggt i den tredje perioden. Efter 2.17 reducerade Fredrik Warg till 2-4 och när Magnus Wernblom gjorde 3-4 med drygt tre minuter kvar tändes hoppet. Men Mora höll med lite tur undan och sett till hela matchen vann laget rättvist.