Örebros kalldusch – tappade första segern på stopptid

Publicerad 2021-11-24

Med bara stopptid kvar såg Örebro ut att äntligen ta första segern för säsongen.

Men icke – Bollnäs kom tillbaka och tryckte dit en sen kvittering.

– Det känns som en förlorad poäng, konstaterar tvåmålsskytten Vilgot Sjölander efter matchen.

Få senaste nyheterna och se alla matcher i elitserien i bandyn här!

Bara minuter in i första gick Örebros Robin Folkesson i backen och fick ta sig av isen i smärtor.

Axeln var ur led – men det höll inte 27-åringen borta alltför länge.

För några minuter senare var Folkesson tillbaka och direkt från bänken åkte han rakt på mål och gav hemmalaget ledningen genom att slå in sin egen retur.

– Ja, axeln fick sig en liten törn. Den hoppade ur led en sväng, säger Örebrostjärnan.

En kvart senare var stjärnan inblandad igen och spelade fram till Victor Janers som utökade till 2–0 med ett kanonskott i krysset.

”Tror inte någon i laget är nöjd”

Bollnäs var dock inte uträknade utan fick till en reducering precis innan halvtid och väl i andra tog målskyttet fart på allvar.

I andra såg Vilgot Sjölander till att sätta dit 3–1 innan Bollnäs jobbade sig tillbaka och fick till två snabba mål för en kvittering.

Örebro var dock heta och jagade tillbaka tvåmålsledningen genom Sjölander gånger två (Jakob och sedan Vilgot på nytt) men segern var aldrig helt självklar.

När Saku Hämäläinen tryckte dit en reducering med en kvart kvar var det darrigt och gästerna tryckte på hårt för en kvittering.

Och till sist kom den.

På stopptid satte gästerna press på kassen och slut kunde Philip Åström pricka in 5–5 och krossa Örebros drömmar.

Samtidigt var Bollnäs inte heller helt glada med sin egen insats.

– Jag tror inte någon i laget är nöjd med vad vi presterar som lag. Vi kan jobba betydligt bättre, säger målvakten Erik Persson.

Vem ska stoppa Broberg?

I kväll tog klubben nästa seger i raden efter att ha krossat Vänersborg med 7–2.

Stor hjälte blev Martin Söderberg som smällde dit ett äkta hattrick i första halvlek.

– Återigen en jäkligt bra match, jag tycker vi känns trygga i vårt spel, konstaterar Söderberg.

Målrikt blev det även i Stockholm när Västerås gästade Tellus.

Lagen turades mer eller mindre om att göra mål fram tills att gästerna fick övertaget i andra halvlek.

Matchen slutade 6–4 till VSK som därmed hakar på i toppen med sin femte seger i år.