”Vill inte beblanda mig med dem alls”

Sexfaldiga SM-vinnaren kan sluta efter beslutet: Alla på förbundet borde avgå

Publicerad:
Storvretas målvakt Viktor Klintsten överväger att avsluta innebandykarriären.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Storvretas målvakt Viktor Klintsten överväger att avsluta innebandykarriären.

SPORTBLADET

Viktor Klintsten överväger att avsluta innebandykarriären.

En faktor i den sexfaldiga SM-vinnarens överväganden är irritationen mot hur Svenska innebandyförbundet skött corona-frågan.

– Alla på förbundet borde egentligen avgå. Jag vill inte beblanda mig med de människorna alls, säger Klintsten till Innebandymagazinet.

SM-slutspelet i innebandy kunde inte genomföras efter coronavirusets spridning. Svenska innebandyförbundet tog då beslutet att utse grundseriesegraren Falun till svenska mästare.

”Spelar inte för förbundet”

Något som nu fått serietvåan Storvretas målvakt Viktor Klintsten att överväga att sluta.

– Alltså, egentligen borde det bli en trigger att fortsätta men samtidigt... alla på förbundet borde egentligen avgå tycker jag själv med tanke på det beslutet som de tog. Jag vill inte beblanda mig med de människorna alls, så på så sätt vill man sluta med innebandy. Men samtidigt spelar jag ju för Storvreta och inte för förbundet så såklart vill man visa vilka som egentligen är de svenska mästarna, säger målvakten till Innebandymagazinet.

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Viktor Klintsten firar SM-guldet med Storvreta 2019.

”Måste ha ett liv utanför”

Klintsten säger att han inte tagit något beslut om sin framtid ännu men att han snart kommer bli tvungen.

– Jag har blivit äldre och det märks att jag stått i mål i typ 18 år. Det känns i ljumskarna och höfterna. Jag kan inte gå in och bara sätta mig i en kasse längre utan måste ha en uppvärmning och liknande. Det krävs mycket, mycket, mycket mer och där innebandyn är så är det svårt att klara av den processen. Man måste ha ett liv utanför och ett jobb och det är en utmaning. Det är absolut inte omöjligt men det blir svårare och svårare för varje år med tanke på att inte kroppen är där den var.

Publicerad:

LÄS VIDARE