Bolt: ”Jag hade tagit Zlatan före mig”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: VALERY HACHE, AFP

SPORTBLADET

Usain Bolt avslutar karriären som sprinter efter säsongen, och har tidigare flörtat med tanken på att sadla om till fotbollsspelare.

Men Bolt sätter fortfarande Zlatan Ibrahimovic över honom själv, i frågan om vem som förtjänar ett kontrakt i favoritlaget Manchester United.

– Jag hade tagit Zlatan. Om United får en chans att få tillbaka honom så borde de göra det, säger Bolt till TV4.

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: TT
Zlatan Ibrahimovic.

Sprintlegendaren Usain Bolt vann under fredagskvällen 100-metersloppet på Diamond League-tävlingen i Monaco på tiden 9,95.

Men Bolt lägger löparskorna på hyllan efter denna säsongen, och kanske satsar han nu på att bli fotbollsproffs istället. Senast för någon månad sen berättade han att han varit i kontakt med tyska Borussia Dortmund om att träna – och kanske spela – med laget.

Men allra helst vill såklart Usain Bolt spela i sitt stora favoritlag, Manchester United.

”Man vet aldrig vad som händer”

Efter tävlingen i kväll fick han frågan om vem som skriver på ett kontrakt med Manchester United i januari, Usain Bolt eller Zlatan Ibrahimovic. Zlatan vars kontrakt med United gick ut i juni, och nu rehabtränar för sin knäskada.

– Om du frågar mig hade jag tagit Zlatan. Zlatan är en av de största, utan tvekan. Han var riktigt bra i United senaste säsongen, så om vi får en chans att få tillbaka honom hade i alla fall jag tagit den, säger Bolt till TV4.

Men trots att han har en bit kvar till Zlatans nivå, så säger Bolt att drömmen om att spela fotboll inte har falnat.

– Nej, aldrig. Man vet aldrig vad som händer, säger han.

Om två veckor springer börjar friidrotts-VM i London, där Bolt siktar på att springa hem karriärens sista VM-guld.

Publicerad:

LÄS VIDARE