Publicerad 2016-04-07

Dubbla Luleåvinster i basketens semfinaler.

Herrarna levererade när det var som viktigast.

Damerna tog kommandot över Alvik.

Den fjärde semifinalen mellan BC Luleå och Norrköping Dolphins kunde blivit den avgörande. För bortalaget var det vinna eller försvinna efter att ha förlorat de tre första matcherna i semifinalserien. Luleå levererade när det gällde som mest.

Stark öppning av gästerna

Norrköping som spelat ett väldigt bra försvarsspel under hela semifinalserien hade svårt att försvara sig mot ett piggt Luleå. Men trots en stark öppning, där bortalaget gick ifrån med siffrorna 4-13, kunde Norrköping hämta in och täta till bakåt. Bäst i hemmalaget och starkt bidragande till upphämtningen var jaraun Burrows som stod för 27 poäng och 12 returer.

När det bara återstod en halv period, var det oerhört jämt och Norrköping hade ledningen med 60-59. Det hjälpte inte då Luleå orkade komma tillbaka för att tillslut vinna den oerhört viktiga matchen med 71-76.

Storförlust för Alvik

I damligan mötte Luleå Alvik i den första semifinalen. Trots att bortalaget Alvik haft en stark vår och vann kvartsfinalserien mot Telge med 2-0, kunde de inte rå på Luleå. Två inledande starka perioder resulterade tillslut i stora siffror. Matchen slutade 95-74. Alvik kan ta med sig den avslutande perioden till returmötet, som de vann med siffrorna 19-25.

På fredag tar Luleå emot Norrköping i den femte semifinalen i basketligan herr. Returen mellan Alvik och Luleå i basketligan dam spelas den 17 april.