Luleå vann finalreprisen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

SPORTBLADET

Förra säsongerna gjorde lagen upp om SM-guldet. Inför den här säsongen handlar fortfarande allt om Luleå Basket och Udominate – som i premiären ställdes mot varandra.

I en jämn drabbning var Luleå återigen var strået vassare.

Det var en tuff match mellan giganterna i Basketligan på damsidan där lagen till en början följdes åt inför drygt 900 åskådare.

Efter två perioder ledde bortalaget Luleå med fyra poäng, men i den tredje drog man iväg.

Nyförvärvet Julie Vanloo var hundraprocentig från trepoängslinjen och var med sina tretton poäng högst bidragande till försprånget inför den sista perioden.

– Det var väldigt tufft spel i dag, men vi krigade på bra med en del nyckelspelare borta, säger Luleås Martina Stålvant till Radiosporten.

"Skönt att sätta ribban högt"

Försprånget skulle visa sig välbehövligt – Udominate avslutade starkt och höll ett tag på att komma ikapp innan Luleå återigen drog ifrån tack vare trepoängsskyttet.

Matchen slutade till slut 66–78.

– Det är ingen hemlighet att Umeå och Luleå står som guldfavoriter, så det var väldigt skönt att ta första segern för att sätta ribban högt, säger Martina Stålvant.

Ladies nyförvärv lyckades i premiären

I kvällens andra premiärmatch vann Visby Ladies klart över Alvik, 84–62. Ladies båda nyförvärv Samarie Walker och Inesa Visgaudaite presenterade sig genom att göra 25 respektive 21 poäng framför 1 156 personer i Visbys nya arena.

Publicerad: