”Vi är det största hotet mot alla lag”

Publicerad:
Uppdaterad:
Södertälje får spela kvart mot Umeå.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Södertälje får spela kvart mot Umeå.

SPORTBLADET

De har hotats av poängavdrag, råkat ut för skador och blivit av med flera landslagsspelare.

Nu är Södertälje Kings redo för slutspel efter kaoset.

– Vi är det största hotet mot alla lag, säger Adam Ramstedt.

Södertälje Kings har tillhört toppen av basketligan flera säsonger. Efter fyra raka SM-guld tog segersviten slut mot BC Luleå i fjol.

Den här säsongen slutade Kings fyra i grundserien och tvingas därmed till kvartsfinal mot Umeå (ettan BC Luleå och tvåan Norrköping Dolphins går direkt till semi).

– Det har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen. Personer har kommit och gått. Vi började försäsongen med en amerikan sedan lämnade han, Tobbe (Tobias) Borg skadade sig, Nick (Nicholas Spires) drog. Vi får in en som ny amerikan och Alex (Alexander Lindqvist) som skadar sig igen direkt och Tobbe drar, säger Adam Ramstedt.

”Har fått anpassa oss”

Landslagsscentern sammanfattar Södertäljes säsong ganska bra. På papperet har Kings haft ett superlag med flera landslagsspelare och stjärnor. På planen har det inte alltid visat sig.

– De har varit mycket och vi har fått anpassa oss inför varje match nästa. Vi är nog det laget som har fått göra det bästa av situationen hela tiden. Men nu senast hade vi full trupp och hoppas få ha det genom hela slutspelet, säger Ramstedt.

Kings, som även hotades av poängavdrag efter att de spelat med Austin Barnes trots att amerikanen saknade arbetstillstånd, har nu fått tillbaka såväl Alexander Lindqvist som Rudy Mbemba i spel.

Södertälje och Umeå möttes i den sista omgången av grundserien och där blev det seger med hela 26 poäng för Kings som har hittat självförtroendet igen.

– Vi går in för att vinna allt. Alla i omklädningsrummet räknar med final och att stå där med guldet i slutet så känslan är grym. Mentaliteten är på topp och vi känner att vi har kommit igång på slutet, säger Ramstedt.

Vilka ser du som största hotet mot ett guld?

– Om man ser till vilka vi har har haft svårast för så har vi förlorat tre mot Norrköping. Luleå har vi vunnit två mot. Men för mig spelar det ingen roll. Det viktigaste för oss är att fokusera på oss själva. Då är vi det största hotet mot alla lag.

”Rent nonsens”

I den andra kvartsfinalen ställs Jämtland mot Borås. Lagen har också vunnit två matcher var den här säsongen men Östersundslaget får kanske ses som knapp favorit tack vare hemmaplansfördelen.

”Allt snack om favoritskap, hemmaplan, underskattning, etc. är spekulationer och rent nonsens för spelarna! Det är bara vad spelarna själva tror på och känner genuin trygghet i som är avgörande – inget annat.”, skriver Jämtlands coach Torbjörn Gehrke inför matchen.

Matchserierna inleds i kväll och sänds via basketliganherr.se och basketligandam.se

Malin Wahlberg.
Publicerad: