Publicerad 2016-12-26

ARKIVBILD

I tvåmålsledning med 20 minuter kvar.

Det hjälte inte för Broberg/Söderhamn.

Sandviken stod för en mäktig vändning, vann med 9–5 och därmed upp i serieledning.

Broberg låg inför annandagsomgången på en sjätteplats och såg länge ut att ta två nya poäng mot topplaget Sandviken.

Sandviken hade dock tidigt gått upp till en 2–0-ledning men efter några lyckosamma minuter i början av den andra halvleken hade Broberg vänt till 3–2.

Hemmalaget ledde också med 5–3 när bara 18 minuter återstod, men då vaknade Saik.

Går upp i serieledning

Inom loppet av fem minuter, efter bland annat två mål vardera från Alan Dzhusoev och Christoffer Edlund, hade Sandviken gått upp i en 8–5-ledning och Broberg kunde aldrig resa sig.

Sandviken vann med 9–5 och går, i och med Bollnäs förlust mot Edsbyn, upp i serieledning.

I början av december vann Tillberga, för första gången i Elitseriesammanhang, ett derbyt mot Västerås.

På annandagen fick mesta mästarna sin revansch.

Västerås satte i högsta växeln redan från start och ledde, efter bara 17 minuter, med 3–0. I halvtid var ställningen 5–1 och VSK vann till slut med 6–2.

De regerande mästarna ligger därmed alltjämt på en sjätteplats, medan Tillberga halkar ned till en tionde placering.