OBERSTDORF/STOCKHOLM Allt gick fel på Tour de skis två inledande etapper.

På den tredje ryckte Charlotte Kalla upp sig.

– Det kändes ganska behagligt i dag, säger hon.

Längdskidor

Plats 26 och 41 var inte vad Charlotte Kalla hade hoppats på. Men efter de långsamma öppningsetapperna av Tour de ski fann svenskan ny energi till dagens skiathlon i tyska Oberstdorf.

Kalla hade startnummer 33 – vilket var hennes position i totalställningen – men snirklade sig mellan åkarna framför och var snart uppe i täten.

”En helt annan Charlotte”

Efter skidbytet, då klassiskt blev fristil, syntes spår av den skiddrottning vi lärt känna i vissa mästerskap. Charlotte Kalla tappade visserligen lite tid och placeringar på slutet, men kom i mål som åtta, nio sekunder bakom segraren Stina Nilsson. Topp tio-placeringen för upp Kalla från plats 33 till 19 i totalställningen.

– Det är en helt annan Charlotte i dag, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Själv var Kalla mer dämpad. Jo, hon gladdes åt uppryckningen, men säger sig ändå ha tvivlat på sin egen kapacitet under loppet.

– Det var ett ganska lugnt tempo och även fast jag hade fokus på att försöka göra mitt eget lopp så handlar det om att bevaka sin position i fältet. Det hade jag inte riktigt självförtroende att göra när det blev körning in mot det sista. Jag släppte förbi lite för många, säger hon.

”Har försökt ha tålamod”

Är du nöjd med placeringen?
– Ja. Den är bra. Men jag försöker att inte fokusera för mycket på resultat. Det var väldigt bra att få den tuffa körningen som det blev.

Tre av sju etapper av Tour de ski är körda. I morgon fortsätter tävlingen med 10 kilometer jaktstart och trots att Charlotte Kalla sannolikt inte kommer ha med pallen att göra när det är dags för slutklättringen upp för Alpe Cermis så ser hon fram emot att fortsätta tävla.

– Jag har försökt att ha tålamod och bara se hur det funkar i dag, säger hon.