Eckhoff om coronan: ”Börjar bli halvgalen”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Stundtals dominant i fjol.

I år känner sig norska skidskyttestjärnan Tiril Eckhoff tyngd av coronapandemin.

– Jag känner att jag börjar bli halvgalen, säger hon till TV2.

Tiril Eckhoff radade upp segrar i skidskyttevärldscupen i fjol men årets säsong började tungt föregående helg. På distansen sköt hon hela sju bom på 20 skott och slutade 6.19 efter vinnande Dorothea Wierer och tog inte en enda världscuppoäng på hela helgen.

Hon hoppas det var en ”olycka i arbetet” men säger samtidigt att coronapandemin tagit hårt på henne.

– Jag skulle inte säga att jag tacklar coronan så särskilt bra, det är väldigt speciellt det vi håller på med nu. Jag känner liksom inte att det är så viktigt det vi håller på med. Jag trivs inte i den här tillvaron, säger hon till TV2.

”Karriär körd om jag får det”

Hon säger att hon förstår Heidi Wengs rädsla för viruset och tror att hon tävlar med karriären på spel.

– Om jag får corona är det säkert kört, i alla fall min karriär. Men jag är mer rädd för att världen inte ska bli sig lik igen. Att vi ska gå med munskydd i tre år fram till OS. Jag gillar folkfest, människor och jubel... att du kan hänga med vallarna och ditt lag. Det kan jag inte nu, säger Eckhoff.

Idrotten blir oviktig, menar hon och därmed sjunker också motivationen.

– I det stora hela känner jag att åka skidor och skjuta på prickar inte räddar mänskligheten. Kanske kan jag bidra med lite idrottsglädje men jag känner inte att jag har så särskilt mycket idrottsglädje själv, säger norskan till TV2.

Publicerad:

LÄS VIDARE