Simning

Simstjärnans chockanklagelser mot sin egen pappa

Av: 

Linus Norberg

SPORTBLADET

Simvärlden skakas av chockerande nyheter.

Liliana Szilagyi, ungersk OS-simmare, anklagar sin egen pappa för att ha uttnyttjat henne både psykiskt, fysiskt och sexuellt.

– Han ville känna makten över mig, säger hon.

Lilian Szilagyi, 25, har varit en av Ungerns mest talangfulla simmare i fjäril-distanserna och har tävlat i både OS för nationen, vunnit silver i junior-EM samt OS-guld för juniorer 2014.

Men nu kablar hon chockerande nyheter om hennes mardröm till uppväxt.

Hon anklagar sin egen pappa för att ha utnyttjat henne både fysiskt, psykiskt och sexuellt.

Lilian Szilagyi.

Pappan, Zoltan Szilagyi, 54, är själv gammal storsimmare och har deltagit både i OS 1988, 92 och 2000.

”Levde i en bubbla”

Jag blev illa behandlad kontinuerligt och oförutsägbart. Han ville känna sin makt över mig, vare sig det handlade om kroppslig bestraffning, hot, berövande av kärlek eller sexuella övergrepp”, skriver Lilian Szilagyi på sin Instagram.

Hon anklagar även pappan för att ha misshandlat hennes mamma och slagit henne halvt medvetslös.

Jag levde i en bubbla som jag trodde var naturlig. Där accepterades det att pappa skulle slå min mamma om han inte gillade vad hon sa eller gjorde. Om jag inte levererade de förväntade resultaten fick jag olika bestraffningar. Jag fick inte ha mina egna tankar, åsikter eller målsättningar”.

Liliana Szilagyi har publicerat en lång berättelse och flera bilder på instagram.

Systern förnekar

Efter EM 2016 bröt Lilian Szilagyi kontakten med sin pappa och hon offentliggör berättelsen i hopp om att försöka rädda yngre systern Gerda som fortfarande bor ihop med honom.

Det ungerska simförbundets ordförande, Sandor Wladar, har startat en utredning mot familjen, men Gerda – som själv också är simmare och tränas av pappan – förnekar dock anklagelserna.

Jag förstår inte ens hur han vågar blanda sig i mitt familjeliv utan att känna mig och miljön jag växte upp i. Tvärtemot vad Liliana hävdar har min far aldrig misshandlat mig eller Liliana”, skriver Gerda i ett öppet brev till nyhetssajten Index.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Simning