Oväntade vändningen om ”rökande pojken”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Läktarbilderna fick stor spridning i sociala medier och internationell press.

Många förfärades över att det såg ut som att barn satt och rökte i träningsmatchen mellan Fenerbahce och Bursaspor i Turkiet.

Historien har fått en oväntad vändning, allt är inte som det ser ut.

Det var en videosnutt från turkisk tv som fick så mycket uppmärksamhet och många reaktioner.

Matchen mellan Fenerbahce och Bursaspor var till välgörenhet för att samla in pengar att bekämpa cancer.

I några sekunder av de rörliga bilderna sitter någon som ser ut som en pojke i tolvårsåldern i de grönvita Bursaspor-färgerna och blossar på en cigarett.

Många frågade sig var den unga pojkens föräldrar höll hus och hur de kunde låta det hända.

Till slut gick stora turkiska sociala konton ut med att den rökande killen i själva verket är 36 år och en vuxen man, och att bredvid honom på bilderna sitter hans son.

”Ser ung ut”

Expressen har till och med lagt tid på att söka upp den rökande personen som heter Kenan Vatansever och pratat med honom.

– Jag ser ju väldigt ung ut, folk tror mig inte när jag säger hur gammal är. Jag har inget medicinskt problem, men att se ung ut kan ibland orsaka lite besvär, säger Kenan Vatansever till tidningen.

Kenan Vatansever är enligt honom själv 150 centimeter lång.

Historien kanske inte tar slut här, medier har påpekat att rökning på offentliga platser, inklusive idrottsarenor, faktiskt inte är lagligt i Turkiet.

Bötesbeloppet ligger på 69 turkiska lira, motsvarande 128 svenska kronor.

Bursaspor, med smeknamnet ”gröna krokodilerna” och där svenske mittfältaren Gustav Svensson tidigare spelat, ligger efter tre spelade omgångar på fjärdeplats med sex poäng i den turkiska andradivisionen.

Klubben från Bursa blev turkiska ligamästare 2010 – endast fem klubbar (Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor, Bursapor) har vunnit titeln.

Publicerad:

LÄS VIDARE