Märkliga skadan stoppade Jonsson

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Först ansågs hans mystiska skadefrånvaro vara en del av fusk och manipulation.

Det har dock visat sig att svenske stjärnan Andreas Jonsson hade en fullgod anledning att inte köra speedwaycykel i Polen i helgen.

Svensken lider av nervskador i bägge händerna.

Det var inför helgens drabbning i polska ligan mellan Motor Lublin och Torun som Andreas Jonsson, som kör för Rospiggarna i Sverige, anmälde sig indisponibel på grund av en odefinierad skada.

Nu har det visat sig att det inte rörde sig om en vanlig skadefrånvaro.

– Jonsson lider av nervskador i händerna som är förorsakade av problem i ryggraden, säger Jacek Wiolkowski, Lublins manager, till polska sportowefakty.pl.

– Det gör att han inte klara av att knyta händerna och eller hålla i styret. Så alla experter kan inte säga annat än att han inte ska köra i kommande matcher. Jag har fått höra att han också gett återbud till kommande matcher i svenska ligan.

”Fake news”

Innan omfattningen av skadan var känd så ansågs hans frånvaro i Lublins seger med 48–42 vara något kontroversiell. I och med Riders replacement-regeln kunde Lublin ersätta Jonsson med förare som kunde köra in fler poäng än vad laget förväntats göra med Jonsson på banan.

En av de polska tv-kommentatorerna under tv-sändningen av matchen kallade Jonssons sjukanmälan som ”fake news” och ansåg att Lublin ”regelmässigt fuskat”

– Han körde ju i torsdags i Sverige och plötsligt blev han sjuk på söndag i Polen. Hans klubb ska inte nomineras till något fairplay-pris, sa Toruntränaren Jacek Gajewski till tv-kanalen nc+.

Publicerad: