Så länge blev Real Madrid obesegrade.

En sen vändning från Sevilla bröt ”Los Blancos” svit – och skakar även liv i La Liga.

– Det kommer ta ett tag att smälta, säger Marcelo.

Real Madrid har verkat, i stort sett, oslagbara under Zinedine Zidane.

I torsdagens Copa del Rey-möte mot Sevilla spelade huvudstadsklubben 3–3, och tog därmed sin 40:e raka match utan förlust då – och skrev med det ett nytt Spanien-rekord.

På söndagen möttes de båda igen – och där bröts även den magiska, obesegrade sviten.

Sevilla inledde matchen bäst och radade upp chanser mot Keylor Navas i Madrid-målet.

Det var dock Real Madrid som tog ledningen.

I den 67:e minuten snappade högerbacken Dani Carvajal upp en dålig hempass, rundade målvakten Sergio Rico och revs ned i samma situation.

Ramos med självmål

I samband med att straffen skulle läggas hamnade Cristiano Ronaldo i ett bråk då han kastade bollen på en Sevilla-spelare – innan han stensäkert placerade in den med högerfoten från elva meter.

Real Madrid såg då ut att gå mot tre klara poäng och en utökad serieledning – men sen klev Sergio Ramos fram.

På en frispark från Pablo Sarabia, i den 85:e minuten, var mittbacken högst uppe och skallade in bollen i eget mål.

Sevilla stärktes av kvitteringen och skulle, i matchens absoluta slutskede, avgöra.

Nyförvärvet hjälte

Nyinbytte Stevan Jovetic, som blev klar för klubben för bara fem dagar sedan, drev i den 92:a minuten fram med bollen och böjde in bollen förbi en tveksamt placerad Keylor Navas.

– Vi gör en bra match men spelar för avslappnat efter kvitteringen. Det kommer ta ett tag att smälta, att tappa poäng på det sättet, säger Real Madrids vänsterback Marcelo enligt Marca.

Real Madrid har därmed bara en poäng ned till just Sevilla, som övertar andraplatsen från Barcelona.

– Det är mycket kvar att spela om och vi är fortfarande kvar där uppe. Vi måste lära oss från det här och se till att det inte händer igen, säger Marcelo.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se