Svensk förlust trots galen halvlek av Clarance

Publicerad 2023-08-14

Elijah Clarance.

Elijah Clarance stod för en magisk halvlek mot Kroatien.

Men det blev förlust för Sverige i OS-förkvalet.

Melwin Panztar ledde Sverige till seger i OS-förkvalet mot Nederländerna med sina 28 poäng senast, men missade matchen mot Kroatien på grund av skada.

I hans frånvaro klev Elijah Clarance fram.

25-åringen drog i fyra raka treor i den första perioden och Sverige ledde med 18-12 i inledningen. Kroatien kom tillbaka och ledde förstaperioden med två poäng.

Ett orutinerat svenskt lag hade problem i den andra perioden och hamnade i ett tiopoängsunderläge i andra perioden. Men Clarance höll Sverige kvar i matchen med sina 26 (1) poäng.

Har fortfarande chans

Med en trea precis före visslan hade Kroatien ledningen med 51-42 i paus. I tredje perioden tajtade Kroatien till försvaret rejält och drog ifrån ytterligare till 72-49 inför sista.

Det blev till slut förlust med 99–67 för Sverige.

Basketherrarna möter nu Belgien på onsdag i OS-förkvalet. Vid seger där har Sverige fortfarande chans att ta sig vidare till semifinal och final.