Västerås tog dyrköpt kvartsfinalseger

Uppdaterad 2016-02-22 | Publicerad 2016-02-21

Västerås tog en programenlig 5-2-seger mot Vänersborg i första kvartsfinalrundan.

Men det blev en trist avslutning för seriesegrarna när Ted Bergström åkte på en befarad knäskada i matchens absolut sista sekund.

– Jag tror det blev en lite töjning i ledbandet, säger han till Bandypuls.

Inför kvartsfinalen var elitserieåttan Vänersborg tydliga med att man hade ”allt att vinna och inget att förlora” borta mot seriesegrarna Västerås.

Och den mentala insikten räckte för att skaka storfavoriterna från start. Redan efter 2,27 tog Joakim Hedqvist ner en lång lyra och satte 1-0 för Vänersborg.

Tobias Holmberg kvitterade visserligen bara sju minuter senare men 1-1 stod sig första halvlek ut.

Liggande länge

Men längre än så fick inte bortafansen hoppas på en skräll. Simon Janssons 2-1 kom redan tre minuter in i andra akten och sen rann 3-1, 4-1 och 5-1 innan Christoffer Fagerström fastställde slutresultatet 5-2 i den 85:e minuten.

– Vi hade fler nivåer att putta in, andra halvlek är bra mycket bättre, säger Västerås tvåmålsskytt Mikael Olsson i SVT.

Men Västerås satte segerjublet i halsen i matchens absolut sista sekund. För precis när domaren Petri Kuusela blåste av matchen blev Ted Bergström liggande med smärtor i knät. Efter flera minuter kunde han stöttas ut till omklädningsrummet.

– Jag fick en liten smäll mot knät det sista som hände. Tror det blev en liten töjning i ledbandet. Det känns ändå bra, men man vill vara på den säkra sidan när det är så tätt med matcher. Jag hoppas kunna vara med på tisdag, säger Bergström själv till Bandypuls.