Nu är listan komplett för Guidetti & co.

Och liksom i London blir det ett OS utan USA på herrsidan.

Colombia vann i natt avgörande playoffdramat.

Så mycket tjänar förbundskaptenerna i fotboll

I oktober blev såväl Honduras som Mexiko klara för OS från Concacaf-gruppen. USA, som förlorade mot Honduras i avgörande, fick då sätta sitt hopp till playoff mot Conmebols motsvarighet: Colombia. Första delen av dubbelmötet slutade 1–1 i fredags och läget såg hyfsat ljust ut för amerikanerna inför returen hemma i Frisco, Texas.

Men i 30:e minuten tog Colombia ledningen genom Roger Martinez, som efter en kvittering av USA i 59:e minuten skulle ge sitt Colombia ledningen igen fem minuter senare.

Två utvisningar

Nu krävdes det två mål av USA för att nå OS – och inte blev det lättare när spelarna började tappa humöret. I 77:e minuten visades inhopparen Luis Gil ut efter två gula, och i slutet fick även Matt Miazga syna det röda när han regelvidrigt stoppade en klar målchans.

– Du drömmer om det från att du är litet barn, så det är en svår sak att smälta nu, säger amerikanske anfallaren Jordan Morris efter att förlusten var ett faktum.

Tränaren Andi Herzog var också besviken.

– Jag är väldigt känslosam, och vill inte säga någon förrän jag samlat mig lite. Jag är väldigt besviken, säger han enligt AP.

Två raka missar

Colombia får nu deltaga i OS för första gången sedan 1992, medan USA för första gången på femtio år missar två raka olympiska spel.

14 april väntar lottning på Maracana-stadion i Rio de Janeiro.

OS-turneringen inleds 4 augusti och spelas i Belo Horizonte, Brasilia, Manaus, Rio de Janeiro, Salvador och Sâo Paulo.