Efterlyses: stjärna som ALLTID vinner

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-28

Murat Sahan: "Pokern behöver en Tiger"

Ässet som saknas. ”Pokern behöver en Tiger Woods”.

Pokern har haft en enorm boom de senaste åren. Nu behövs en superserie för de bästa för att den ska fortsätta, enligt expertis i branschen.
– Vi har ingen Tiger Woods, säger Murat Sahan.

Murat Sahan Känd som ”Terrible Turk” i pokersammanhang.

Han är chefredaktör på Poker magazine och även känd som professionell pokerspelare under namnet ”Terrible Turk”. Under sina år i branschen har Murat Sahan varit med om pokerexplosionen, då spelet blivit folkligare än någonsin.

Så skapas drömmar om storvinster

Spelarna är många hemma vid datorerna och de som lyckas bäst kan kvala in till stora turneringar där enorma vinster hägrar.

På så vis skapas drömmar bland spelarna, vilket genererar ännu fler intresserade.

– Det måste fortfarande gå att kvala in för vanliga människor, som kan vinna tävlingarna. Men det behövs också en Tiger Woods, någon som kan vinna flera stora tävlingar samma år.

Inte troligt med samma vinnare

Aftonbladets utsände träffade Murat Sahan Casino Copenhagen då EPT-tävlingen PokerStars Scandinavian Open avgjordes i förra veckan. Magnus Petersson vann i fjol och fick nästan fem miljoner kronor. I år åkte han ut tidigt i turneringen och att han skulle vinna igen i ett startfält med 460 spelare var det ingen som trodde.

– Det minst troliga är egentligen att en spelare vinner igen. Det kan ta tio år innan samma spelare vinner världsmästerskapen, WSOP, på nytt eftersom det är så många med och det finns ett turmoment i spelet också.

Så pokern behöver fixstjärnor som vinner oftare?

– Ja. Nu vinner spelare och det skrivs om dem men sedan är det någon annan som vinner. ”The man you gonna beat” finns inte.

Är lösningen en mästarliga, elitserie, premier league, champions league?

– Det kan det vara. Vi behöver en världsetta, en champ. Om man sedan kallar det elitserie eller något annat spelar mindre roll. Om vi får fram en egen Tiger blir det mer betraktat som sport, och det tycker jag att det är även om det handlar om psykisk ansträngning i stället för fysisk.

Följ ämnen i artikeln