Publicerad 2014-01-29

Sveriges prestigemöte med Ryssland skulle avgöras i straffläggning.

Då bröt TV4 sändningen och visade i stället ”Vad blir det för mat?” med Per Morberg.

– Det får absolut inte hända, säger Martin Nersing, pressansvarig på TV4 Sport.

Del 1 av giganternas kamp i bandy-VM, gruppspelsmatchen mellan Sverige och Ryssland, slutade 2–2 efter ordinarie tid.

Ryssland tog ledningen i den 22:a minuten genom Alan Dzjusojev. Johan Löfstedt kvitterade på hörna i första halvlekens sista minut. Då hade Sverige spelat med en man mer i 13 minuter sedan Alexej Dorovskich fått rött kort.

”Finns inga ursäkter”

Christoffer Edlund gav Sverige ledningen på nytt fem minuter in i den andra halvleken, men Ryssland kvitterade efter en hörna i den 75:e minuten genom Sergej Lomanov.

Matchen slutade 2–2 efter ordinarie tid och skulle avgöras på straffar. Men precis när straffdramat skulle börja bröt TV4 sändningen för att visa ett matprogram.

– Vi bröt sändningen för tidigt. Tyvärr var det den mänskliga faktorn, säger Martin Nersing, pressansvarig på TV4 Sport, till Sportbladet.

– Tur i oturen var att det hände i en gruppspelsmatch. Nu kommer vi vara på tårna när det väl är slutspel. Men det finns ändå inga ursäkter till att vi missade.

Final på söndag

Ryssland vann straffläggningen med 3–1 och vinner därmed grundserien beroende på inbördes möten. Sverige får enligt Radiosporten möta antingen Kanada eller Vitryssland i morgondagens kvartsfinal. Del 2 i giganternas kamp lär bli söndagens VM-final.