Villa rasade ihop på hemmaplan

Uppdaterad 2016-11-10 | Publicerad 2016-11-02

Fyramålsskytten Jonas Edling.

Sju insläppta mål på 39 minuter och tappad serieledning.

Villa Lidköpings första förlust den här säsongen fick konsekvenser när Edsbyn vann med klara 10–3.

Villa Lidköping var i SM-final i våras och hade inlett elitserien med två raka storsegrar – 5–0 mot Sandviken och 9–1 mot Tellus.

Men på onsdagskvällen åkte laget i stället på en storförlust, på hemmaplan dessutom, och tappade serieledningen.

Edsbyn spelade ut Villa fullständigt i den första halvleken och ledde med 7–3 efter att ha gjort samtliga mål inom loppet av 39 minuter. Lagkaptenen Jonas Edling gjorde tre av målen i första halvleken och noterades sedan för ett ytterligare i andra när segersiffrorna skrevs till 10–3.

Det var Edsbyns första seger för säsongen efter att laget förlorat sin premiärmatch i förra veckan, 4–6 mot Vänersborg.

Ett Vänersborg som i och med 8–0 mot Tillberga Västerås är ny serieledare i en haltande elitserietabell. Nye, ryske stjärnanfallaren Sergej Lomanov Junior gjorde fyra av målen i utklassningen på hemmaplan.

I Stockholm var det hemmapremiär för Hammarby på uteisen på Zinkensdamms IP. Premiärfesten kom däremot av sig och bortalaget Broberg-Söderhamn vann med 2–1.

Sandviken är ny trea i tabellen efter 4–1 borta mot Bollnäs. Regerande mästarlaget Västerås tog sin första seger för säsongen via 5–1 hemma mot Sirius. I botten av tabellen hemmabesegrade Kalix Vetlanda med 5–4.