Sandviken saknade lagets överlägset bästa målskytt mot Västerås.

Det spelade dock ingen roll.

– Vi hade en bra kväll, säger Daniel Berlin i Sportbladet Play.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Hannes Edlund, delad tvåa i skytteligan, missade matchen när Sandviken tog emot Västerås under fredagskvällen. Med sina elva mål är han ensam i laget att vara en av de 20 bästa målskyttarna i elitserien.

Men det spelade ingen roll. Härförda av lagkaptenen Daniel Berlin så körde hemmalaget över Västerås.

Sandviken tog en tidig 2–0-ledning innan Västerås kunde svara. Sedan var det Sandvikens match.

Mesta mästarnas första förlust

När domaren blåste för halvtid hade Sandviken dragit ifrån till 5–1 efter att just Daniel Berlin avslutat halvleken med två raka mål. När sedan Albin Airisniemi gjorde 6–1 direkt i den andra halvleken på egen hand orkade inte Västerås att resa sig.

Innan domaren blåste av matchen hade Sandviken dragit ifrån till 8–3 och Västerås inkasserade säsongens första förlust efter att mesta mästarna fick avsluta med ett par tröstmål.

– Det var riktigt jävla skitspel från vår sida. Så kan jag sammanfatta det, säger en besviken VSK-tränare i form av Michael Carlsson i Sportbladet Play.

– Vi hade en bra kväll och fick lite utdelning så det blev en behaglig fredag, säger Sandvikens Daniel Berlin i Sportbladet Play.

Elitserienykomlingen Tellus låg illa till i hemmamatchen mot Brobergoch låg under med 2–1 med 20 minuter kvar. Men först kom kvitteringen och med sex minuter kvar gjorde Tobias Björklund 3–2 till nykomlingarna ensam mot fyra bortaförsvarare efter ett lyft från Filip Lydén.

I Motala vände hemmalaget 3–6 till 7–6 mot Sirius och i Vänersborg hämtade Vetlanda sent upp 1–3 till 3–3.

I Frillesås tog hemmalaget säsongens första poäng efter att ha hämtat upp 0–2 till 2–2.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.