Frikastet vid full tid gav seger i rysaren

Då, när tiden hade gått ut, drog lagkaptenen dit segermålet direkt på frikast.

Olafur Gudmundsson satte sista projektilen till 30–29 mot Malmö i skyttefesten.

– Jag kan inte beskriva hur lycklig jag är, säger Gudmundsson till C More.

Malmö var det enda laget som hade besegrat mästarna Kristianstad den här säsongen och sågs som den kanske främste utmanaren i höst att bryta Kristianstads mäktiga hemmasvit på 52 raka segrar hemma i arenan.

Och efter full tid trodde alla att man hade gjort det också.

Tabellfyran Malmö ledde i paus med 15–13 men det vände Kristianstad på direkt i början av andra halvlek och hade efter 40 minuters spel gått fram till 20–18, en ledning man sedan höll hela vägen tills det återstod tio sekunder när Jim Andersson kvitterade.

Noll sekunder kvar

Men Kristianstad hann med ett anfall till och fick, när klockan stod på 60:00, ett frikast.

Det tog Olafur Gudmundsson hand om frikastet mot en samlad Malmömur – och fick in bollen: 30–29.

– Jag försökte bara få bollen på mål och på något sätt gick den in. Lite tur kanske, säger Gudmundsson till C More.

– Jag kan inte beskriva hur lycklig jag är, säger islänningen.

Därmed är Kristianstad uppe i 53 raka hemmasegrar i ligan. Senast man förlorade var den 25 mars 2015 mot Lugi.

Sanslös skyttefest

Det var symtomatiskt för matchen att den skulle avgöras på ett skott utifrån.

Trots att handbollsligans två bästa målvaktspar turades om i mål blev det en sällan skådad skyttefest från distans: 30 mål från niometer på 49 skott.

Men så var också några av ligans bästa niometersskyttar på banan: Kristianstads tre landslagsmän Philip Henningsson (6 mål totalt), Albin Lagergren (7) och Olafur Gudmundsson (6) samt Malmös Adam Lönn (3), Anton Blickhammar (6) och Linus Persson (5).

Två starka försvar släppte inte till mycket avslut från sex meter i de uppställda anfallen.