Real Madrid mästare i kavaj – efter Barcelonas kollaps

Publicerad 2024-05-04

Real Madrid vinner La liga.

Los Blancos besegrade bottenlaget Cádiz med 3–0 på hemmaplan under lördagen och behövde därmed att tabelltvåan Barcelona tappade poäng borta mot Girona. Då föll Barça med 2–4.

Förra säsongen var det Barcelona som tog hem titeln, men i år är det Real Madrid som återigen får ställa sig högst upp på tronen i den spanska högstaligan. Laget tar hem La Liga för den 36:e gången i historien och det med fyra omgångar kvar att spela.

Med 14 poäng upp till serieledarna, och nu också seriesegrarna, men bara tolv möjliga poäng kvar att hämta för Barcelona är titelstriden därmed över.

Real Madrid säkrade 36:e ligatiteln.

Fick vänta på firandet

Precis som Paris Saint Germain i Ligue 1 får dock ”Marängerna” fira i kavaj. För laget spelade sin match redan tidigare under lördagen och behövde vänta till slutsignalen Barças match innan guldfirandet kunde börja.

Real vann sin match med 3–0. Sista målet kom efter att matchklockan passerat 90 + 2 minuter. Real Madris Nacho spelade då fram till Joselu som utan några problem kunde lägga in bollen i ett i princip öppet mål.

Tillbaka efter elva månader

Ett annat glädjeämne för hemmalaget var att långtidsskadade Thibaut Courtois gjorde sin första match på elva månader. Den belgiske målvakten hade en relativt lugn återkomst, men fick göra ett viktigt ingripande när han fick ut och räddade ett friläge från Chris Ramos i den 50:e minuten. Det till publikens stora förtjusning.

– Tibu är världens bästa. Vi har mycket kärlek och uppskattning för honom. Han har haft en mycket svår säsong och vi längtade efter den här dagen, säger Joselu till Real Madrid TV.

Bara minuten senare kom också Reals ledningsmål. Det efter att Luka Modric spelat fram till Brahim Díaz som kunde vända runt och gå förbi Cádiz-försvaret innan han skickade upp bollen i det bortre krysset.