Publicerad 2023-05-03

Norrköping Dolphins har kopplat ett rejält grepp om SM-guldet.

Den tidigare Boråsspelaren Marcus Tyus sänkte sitt förra lag – och nu har de regerande mästarna tre matchbollar.

– Vi har en stor möjlighet, säger Tyus till SVT.

Borås dominerade i grundserien och gick obesegrat genom såväl kvarts- som semifinal. Men i finalserien mot Norrköping har de stött på problem. Efter 86-77 i den fjärde finalen är Dolphins bara en match från guldet.

Hemmalaget kopplade greppet direkt och ledde med 27-12 efter den första perioden. Som mest hade Norrköping en ledning på 18 poäng, men Borås kom tillbaka och vände matchen i den tredje perioden.

Men den tidigare Boråsspelaren Marcus Tyus stod för en jättematch. Med sina 29 poäng, varav 15 från trepoängslinjen, ledde han Norrköping till segern.