Stor brand på Marco Simone

Publicerad 2023-10-05

En stor brand bröt ut på Ryder Cup-banan Marco Simone utanför Rom under torsdagen.

Ett stort trevåningstält brann upp.

Samma tält som fylldes av tusentals åskådare så sent som i helgen.

Det är i skrivande stund oklart vad som orsakade branden, men brandkåren Vigili del Fuoco uppgav vid 18-tiden att den bekämpades för fullt av fem patruller.

Kraftiga eldsvådor rasade då från det väldiga trevåningstält som hade rests vid det första hålet, och som fylldes av tusentals åskådare så sent som i helgen.

Över 250 000

Golffanatiker vallfärdade då till Marco Simone Golf & Country Club för att se den prestigefyllda golftävlingen Ryder Cup avgöras.

Sportbladet bevakade tävlingen på plats och kan vittna om ett enormt publiktryck. Enligt uppgift ska man ha haft totalt över 250 000 besökare under helgens avgörande.

Ryder Cup bekräftade strax före klockan 20 att branden släckts och att ingen kom till skada.

Åberg i lag Europa

Ryder Cup är en lagtävling i golf som spelas vartannat år, där Europas spelare möter USA:s.

Sverige hade en representant i Europas lag den här gången: 23-årige debutanten Ludvig Åberg, som tagit hela golfvärlden med storm under sina första månader som proffs.

Han vann två av fyra matcher och efteråt hyllades han stort av självaste världstvåan Rory McIlroy.

– Jag hade hört talas om hur bra han var, men jag blev helt hänförd av hans spel. Han kommer vara med i Ryder Cup-laget de kommande 20 åren, sa McIlroy.