Svenske 18-åringen blev omgångens spelare i CL

Chrintz: ”Skolan är prio ett”

Publicerad:
1 av 3 | Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Omgångens spelare i Champions League?

En 18-årig gymnasieelev.

– Skolan är prio ett, säger Kristianstads Valter Chrintz efter utnämningen.

IFK Kristianstads Valter Chrintz gjorde lite som han ville mot legendaren Arpad Sterbik i helgens Champions League-match i ungerska Veszprem.

Han satte dit sju mål från kanten och på straff på den väldige veteranen som vände EM-finalen för Spanien mot Sverige i januari när han kom in i andra halvlek.

– Han är ju väldigt stor på många sätt. Men jag tänkte att det var bara in och köra. Jag hade inget att förlora, säger Chrintz.

”Rätt sjukt”

– Jag tycker alltid att det är kul att möta sådana målvakter. Han visste ju inte vem jag var medan jag hade järnkoll på honom. Han är 20 år äldre än jag. Det är rätt sjukt. Finns mycket erfarenhet där.

Chrintz, som betraktas som en av Sveriges absolut största handbollstalanger och togs ut i all star team när Sverige vann U18-EM i somras, hann också göra ett mål på Sterbiks kollega Roland Mikler.

Prestationen gjorde att högersexan tog plats i Champions League-omgångens officiella all star team och på torsdagen stod det klart att han röstats fram till omgångens spelare också.

Snart tre år sedan senast

Det är första gången en spelare i IFK Kristianstad, som spelar sin fjärde raka säsong i Champions League, föräras den utmärkelsen.

För snart tre år sedan utsågs Sävehofs Julia Eriksson till omgångens spelare i damernas Champions League.

– Det är väldigt häftigt, säger Chrintz efter att avslutat ännu en skoldag.

18-åringen går tredje ring på gymnasiet. Han står över vissa matcher på grund av skolan.

– IFK, jag och mina föräldrar har kommit överens om ett upplägg. Skolan är prio ett även om jag kanske inte tycker att skolan är roligare än handbollen. Men det är viktigt att ha en grund att stå på om det skulle skita sig med handbollen eller den dagen är karriären är över. Vi har pratat om att jag ska fortsätta plugga lite på distans efter gymnasiet.

Men i går var Chrintz med i Alingsås och hade, liksom hela laget, en tyngre kväll när mästarna åkte på stordäng med tio mål.

Publicerad:

LÄS VIDARE