Kritik mot Woods och Mickelsons match

Av: TT

Publicerad:
Phil Mickelson och Tiger Woods.
Foto: STEVE MARCUS/AP/TT
Phil Mickelson och Tiger Woods.

SPORTBLADET

Två världsstjärnor i en golfduell på pay-per-view med enorma prispengar.

Tiger Woods och Phil Mickelsons golfmatch väcker reaktioner bland tourkollegorna.

– Det känns som de missar målet lite, säger Rory McIlroy.

Tiger Woods och Phil Mickelson möts på fredag i en uppmärksammad match i Las Vegas där vinnaren kammar hem hela vinstsumman på motsvarande 81 miljoner kronor.

Men alla är inte lyriska över att nummer 13 i världen ställs mot nummer 27, och att de spelar om andras pengar samtidigt som inga vanliga åskådare kan följa matchen utan att det är pay per view, och motsvarande 181 kronor, som gäller om du vill se den i USA.

Världsfyran Justin Thomas skrev "Det är noll procents chans att jag beställer den" på Twitter och inte heller tidigare världsettan Rory McIlroy ser ut att vara bland de som kommer att titta.

Försvaras

– Om de hade gjort det för 15 år sedan hade det varit väldigt bra. Men nu känns det som att de missar målet lite, säger han enligt The Sydney Morning Herald.

Spelarna försvarar betalmetoden med att tv-tittarna kommer att få en unik inblick i hur det funkar på banan, med drönarbilder, vadslagningar och liveljud från banan.

– Vi var tvungna att ta bort reklamerna för att få in de momenten mellan slagen och skapa känslan av ett stort event, sade Mickelson på presskonferensen.

Publicerad:

LÄS VIDARE