Uppdaterad 2017-12-29 | Publicerad 2017-12-28

Regerande mästaren Edsbyn hade sex raka vinster.

Mot Västerås tog segertåget slutligen stopp.

Samtidigt vann Hammarby – och är därmed tabelletta.

Det regerande svenska mästarlaget Edsbyn har visat upp god form den senaste tiden och krossade hälsingerivalen Bollnäs på annandagen med hela 9–1. En styrkedemonstration som innebar en sjätte raka seger. Nu är deras segertåg över, borta mot Västerås blev det en 3–6-förlust.

Då kunde i stället Hammarby överta serieledningen i elitserien från hälsingelaget. De grönvita tog nämligen en seger borta mot IFK Vänersborg med 6–4 och de två färska poängen tog dem upp i topp i tabellen.

Höll ifrån

Poängmakaren Jesper Jonsson och Ilja Gratjev såg till att Hammarby tog en tidig ledning efter knappa kvarten. Samme Gratjev gjorde 5–3 med tio minuter kvar av matchen. Men hårdskjutande Joakim Hedqvist gav ändå matchen viss nerv när han reducerade för Vänersborg tre minuter senare med sitt andra mål.

Bortalaget höll ifrån och Christoffer Fagerström stängde matchen helt i den första övertidsminuten och Hammarby fick resa hem till Stockholm i serieledning.