Nebojsa Simic mötte sina gamla lagkamrater på hemmaplan.

Det var en jämn kamp mellan målvakterna i första halvlek.

Men i andra halvlek var Simic strået vassare.

– Beutler tappade det helt, sa Simic efter matchen till Kristianstadsbladet.

Derbyt mellan hemmalaget Kristianstad och Malmö bjöd på en jämn första halvlek. Men sen tappade Malmö HK:s målvakt Dan Beutler energin.

– Det var en tuff kamp mellan oss i den första halvleken, men i den andra så tappade han det, säger Simic till Kristanstadsbladet efter matchen.

– Det är alltid kul att besegra sina gamla lagkamrater. Nu har jag gjort två bra matcher mot Malmö den här säsongen, det känns riktigt härligt.

Tyckte synd om motståndarna

Efter första halvlek stod det 12-9 till hemmalaget. Men matchen slutade 27-17 och det var en nöjd Kristianstadmålvakt som hyllade lagets spel.

– Jag tyckte nästan synd om Malmöspelarna ett tag. För vårt försvar var också riktigt bra i dag, ibland tycker jag att mina försvarare litar för mycket på oss målvakter och blir lite trötta och lata i sitt försvarsarbete. Men inte i dag, i dag höll de hela vägen, berättar Simic.

Kristianstad ligger fortfarande på ett förstaplats i tabellen med hela 20 poäng före tvåan Alingsås HK. Malmö HK ligger på en femteplacering.

Aranäs tog viktiga poäng

Sävehofs herrar tappade mark i elitseriens toppskikt efter förlust på bortaplan mot Aranäs, trea från slutet i tabellen. Kungsbackalaget tog två viktiga poäng genom att vinna med 34–32.

Sävehof kom tidigt i underläge och fick jaga. Länge såg den jakten ut att bli framgångsrik. Aranäs ledde som mest med fem mål i den första halvleken, men efter paus krympte marginalen och med drygt tio minuter kvar att spela var det kvitterat, 21–21. Men Aranäs hade mer att ge, hemmalaget ryckte igen och lyckades hålla undan. Jesper Gustavsson svarade för sju mål för Aranäs.

Tabelltvåan Alingsås vann hemma mot Drott med 28–22. Redbergslid besegrade Guif med 29–22.